Til utlandet via PCT

Aktuelt

22. desember, 2020

De fleste som søker patent i flere land velger såkalt PCT-søknad. WIPO har laget en video som forklarer prosessen.

Å gå via PCT når du skal søke patent i utlandet har mange fordeler, men er ikke alltid det rette valget. Håmsø Patentbyrå kan bistå deg med å velge rett. Illustrasjon: WIPO

Hvis du vil søke patent i utlandet, må det gjøres senest 12 måneder etter at søknaden ble innlevert i Norge. Du kan enten søke direkte i de landene du ønsker patent, eller innlevere en såkalt PCT-søknad. Stadig flere velger å gå via PCT. Det gir deg ekstra granskning av søknaden slik at du får et bedre grunnlag for å avgjøre om, og i hvilke land du ønsker å søke patent. PCT skyver også de store kostandene fram i tid. WIPOs video om PCT forklarer på en letfattelig måte prosessen og fordelene med en PCT-søknad. Se den her.

Flere fagartikler

Patent

Patent gir deg enerett på din tekniske oppfinnelse i inntil 20 år, og er dermed et konkurransefortrinn som kan gi økt salg og fortjeneste på ditt produkt.
Les mer

Varemerke

Et registrert varemerke gir enerett til kjennetegnet for dine varer og tjenester, og styrker merkevaren din. Rettigheten kan håndheves og utnyttes kommersielt.
Les mer

Design

Designbeskyttelse sikrer deg mot at andre produserer, importerer eller markedsfører etterligninger av ditt produktet.
Les mer