Ny patentrådgiver

Aktuelt

9. september 2024

Rob Valkass er ansatt som ny patentrådgiver i Håmsø Patentbyrå.

1. august i år startet Rob Valkass hos oss i Håmsø Patentbyrå. Før han tok fatt på sine nye oppgaver, brukte han litt tid på å bli bedre kjent med Norge, med en velfortjent ferie i vakre Nord-Norge. Siden oppstarten har Rob allerede rukket å engasjere seg i flere saker, og vi har blitt kjent med en person med en herlig dose britisk humor.

Rob bringer med seg en solid erfaring fra sine nesten åtte år som patenteksaminator ved det britiske Intellectual Property Office. Der hadde han ansvar for søknadsbehandling innen ulike teknologiske områder, med spesialisering i forretningsmetoder, blockchain, kvantedatabehandling, kunstig intelligens og andre datamaskinimplementerte oppfinnelser. I tillegg til sitt arbeid med patentsøknader, har han også bidratt til internasjonale samarbeid for harmonisering av regelverk, kvalitetsforbedringsprosjekter og opplæring.

Rob har en doktorgrad i fysikk fra University of Exeter, hvor han samarbeidet med et globalt teknologiselskap for å forstå og utvikle magnetiske datalagringsenheter og spintroniske materialer. Rob har også et postgraduate-sertifikat i immaterialrett fra University of South Wales, som han oppnådde med utmerkelse.

Vi er svært glade for å ønske Rob velkommen til teamet, og ser frem til alt han vil bidra med i tiden fremover!

Les mer om våre medarbeidere

Patent

Patent gir deg enerett på din tekniske oppfinnelse i inntil 20 år, og er dermed et konkurransefortrinn som kan gi økt salg og fortjeneste på ditt produkt.
Les mer

Varemerke

Et registrert varemerke gir enerett til kjennetegnet for dine varer og tjenester, og styrker merkevaren din. Rettigheten kan håndheves og utnyttes kommersielt.
Les mer

Design

Designbeskyttelse sikrer deg mot at andre produserer, importerer eller markedsfører etterligninger av ditt produktet.
Les mer